[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Mitä laittaisin päälleni kirkkoon? Jotkut meistä taittavat hyvin etiketit tai luottavat rentoon päälle laittautumiseen, mutta onko tämä aiheellinen asia puhua tänä päivänä ja välittääkö siitä enää kukaan?

Tarinoita kirkkoon laittautumisesta on vaikka muille jakaa ja ne yleensä ovat negatiiviseen sävyyn siitä, ettei olla osattu pukeutua oikein kirkkoon. On olemassa esimerkiksi kertomus, jossa prostitoituja oli tullut uskoon, menivät paikalliseen seurakuntaan, jossa kukaan ei hyväksynyt heitä heidän ulkoisesta laittautumisesta ja eivät täten olleet siihen seurakuntaan tervetulleita ja täkäläinen pastori perusti heille oman seurakunnan, jossa pystyivät kuulemaan Jumalan sanaa. Saati kerran saanut kuulla aivan vieressä seisten, kun veli totesi toiselle veljelle, jolla oli pikkutakki päällään, ”ellen minä tuntisi sinua, ajattelisin sinusta nyt toisella tapaa, että kukakohan tuokin on.” Tämä kommentti oli hyvässä rakentuvassa hengessä, mutta herätti se myöhemmin minussa ajatuksen, ”kuka ajattelee ja mitä, jos laitan yhtäkkiä kravatin kaulaani?”.

Pointtini ei ole tämä, vaan itse siitä miksi me pukeudumme, niin kuin pukeudumme.

Me laitamme sitä päällemme, mistä saamme vaikutusta.

Ihmiset, jotka tekevät hip-hop musiikkia tai tykkäävät itse siitä kulttuurin osasta vaikuttaa heissä ja heidän pukeutumiseensa, miten siellä yleisesti pukeudutaan. Ihmiset, jotka rullalautailevat, pukeutuvat niin, mitä rullalautailu brändejä on ja vaikuttaa heidän pukeutumiseensa. Ihmiset, jotka elävät lähellä merta, tuulisissa paikoissa ja ehkä kalastavat, vaikuttaa heihin ja pukeutuvat sen mukaisesti. Tai, jotkut meistä tykkäävät joidenkin ihmisten tavoista pukeutua ja se vaikuttaa meidän malliimme pukeutua, kuten pikkuveljeni joka halusi kerran punaiset kengät, kun minullakin oli sellaiset. Minuun taas on vaikuttanut syvästi itse tietynlaiset vaatteet ja myös parit televisio sarjatkin. Itse rakastan pukeutua pukuun ja pukeudunkin joka sunnuntai siihen koska osoitan sillä kunnioitusta toisille ja toiseksi, se miellyttää minua suunnattomasti.

Me siis tulemme niissä malleissa kirkkoon, jotka ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat meissä.

Lause, ”tule sellaisena, kuin olet” on äärimmäisen kliseinen lause, mutta se pitää niin paikkansa tässä kontekstissa. Joku tykkää tulla kirkkoon shortsit ja sandaalit jalassa ja se on ok. Joku tykkää tulla t-paidassa ja vähän rikkinäisissä farkuissa ja se on ok. Joku tykkää tulla verryttely asussa ja se on ok. Joku tykkää tulla puvussa ja se on ok. Mehän tulemme vain ja ainoastaan kuulemaan Jumalan sanaa, emmekä miellyttääksemme toisia.

Jumala ei välitä, mitä sinä laitat kirkkoon päällesi, vaan Hän rakastaa sinua, koska Hänen Poikansa kuoli sinun puolestasi ja olet Hänen rakas lapsensa, josta Hän pitää loppuun asti kiinni, eikä Hänen rakkaudellaan ole ehtoja tässä.

Me olemme jo pukeutuneet Kristukseen, joka on meidän sovituksemme Isän Jumalan edessä, niin onko muulla enää väliä?

Teksti Jani Tuppurainen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]