Espoon Kotikirkko

Espoon Kotikirkko on perustettu 2008. Koostumme erilaisissa elämäntilanteissa olevista ihmisistä, miehistä ja naisista, lapsista ja aikuisista, jotka ovat kotoisin eri paikkakunnilta ja useasta eri kansasta. Keskuuteemme kuuluu opiskelijoita, kotiäitejä ja erilaisissa ammateissa työtä tekeviä. Meitä yhdistää yksi asia: olemme Jumalan luomia, syvästi syntisiä ja rikkinäisiä ihmisiä, jotka Jumala on löytänyt ja ottanut omakseen tuomalla meidät synnin ja kuoleman orjuudesta Jumalan valoon Kristuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Opettelemme elämään uudella tavalla Kristuksen armon ja iankaikkisuuden ylösnousemustoivon varassa ja haluamme kertoa myös lähimmäisillemme Evankeliumin Hyvät Uutiset.

Vaikka olemmekin paikallinen autonominen seurakunta, Espoon Kotikirkko kuuluu myös laajempaan protestanttiseen ja baptistiseen seurakuntaperheeseen. Seurakuntamme kuuluu Suomen Baptistikirkkoon ja on yhteydessä muihin evankelikaalisiin kristittyihin ja seurakuntiin paikkakunnallamme ja valtakunnallisesti.

Tällä hetkellä seurakuntayhteyteemme kuuluu kaikkiaan n. 45 ihmistä mukaan lukien parikymmentä lasta. Joukkomme nuorin on 1 v. ja vanhin seitsenkymppinen.

Olemme reformoitu seurakunta. Toisaalta syleilemme perinteistä Kristillistä uskon näkemystä Raamatun arvovallan alla, jossa kolmiyhteinen Jumala on kaiken olemassaolon keskus. Jumala on luoja ja synnin vapauttaja Poikansa Jeesuksen kautta, ja hänen yksin. Ihmisen perimmäinen tarkoitus löytyy tyytyväisyydestä Luojassaan ja Vapauttajassaan. Ihmisen syntisyys on kokonaisvaltaista ja todellista, Jumalan kutsu lävistää kaikkein kapinallisimmankin, eikä katso armon saajan saavutuksiin. Kristuksen sovituskuolema on vaikuttava kaikissa kutsutuissa eikä hänen historiallinen kuolemansa ja ylösnousemuksensa jää turhaksi miltään osin. Jumala on voimallinen pitämään kiinni näistä vapahdetuista syntisistä oman armon kirkkauden tähden. Käsityksemme perheestä ja miehen ja naisen välisistä rooleista on perinteinen niin luomisen kuin vapautuksen osalta.

Toisaalta olemme reformoitu myös siinä mielessä, että uskomme Jumalan luovan koko ajan uutta meissä ja maailmassa. Haluamme oppia tuntemaan itsemme ja toisemme ja kasvaa uskossamme, pyhyydessä ja vapaudessa. Olemme mukana dialogissa maailmassa sen kaikilla areenoilla kohtaamassa kaikenlaisia Jumalan luomia ihmisiä ja yhteisöjä. Maailma on kokonaisvaltaisesti Jumalan luoma hyvä maailma, tosin synnin turmelema vielä. Jumala on historian Jumala ja ohjaa maailmaa. Haluamme olla mukana täysipainoisesti tässä mukana.