Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
01.02.2020

Sello kirjasto, Elina sali

Tervetuloa pohtimaan yhdessä sielunhoidollisia kysymyksiä!
Ilmoittaisitko tulostasi kotikirkkoespoo[at]gmail.com

Seminaarin vetäjänä asiantuntija Jorma Pihkala.

Missä? Elina salissa Sellon kirjastosta

Milloin? lauantaina 1.2.2020 alkaen klo 10:10 (Kirjasto aukeaa klo 10). Lopetusaika tarkentunee vielä, tila varattu 14:30 asti.

Mitä? Tarkoituksena miettiä ”case-study” lähtöisesti yhdessä, mitä eri tilanteissa tulee tehdä.
Ohessa muutama esimerkki case-study menetelmästä:

1. Teini-ikäinen seurakunnan nuori lähestyy pastoria ja kertoo, että hänen isänsä, joka kuuluu seurakunnan palvelutiimiin, muutamia vuosia sitten käytti häntä sek­suaalisesti hyväkseen. Miten pastorin tulee tässä tilanteessa menetellä? Entä millä tavalla hyväksikäytettyä tulee auttaa eteenpäin?
  2. Uskova seurakuntalainen sairastuu syvään masennukseen ja ilmoittaa tehneensä synnin Pyhää Henkeä vastaan ja hautoo itsemurha-ajatuksia. Mitä seurakunnan pi­tää tehdä?
  3. Seurakuntalaisen perheen jäsen saa syöpädiagnoosin ja hänelle annetut hoidot eivät näytä tuottavan tulosta. Asianomainen ei ole uskossa, mutta seurakuntalainen pyytää pastoria vierailemaan hänen luonaan ja jakamaan hänelle evankeliumin sa­naa. Miten tilanteessa tulee menetellä? Miten alkaa keskustelu, niin että se voisi rakkaudellisesti johtaa potilaan pelastuksen osallisuuteen? Entä miten menetellään, jos potilas ei enää kykene puhumaan? Entä, jos hän on tajuton?